Treat yo self.

Nu we al enkele dagen in 2014 hebben doorgebracht zijn ook de goede voornemens weer uit de kast getrokken. Zo wilt de een meer schapen gaan aaien dit jaar en de ander wilt een keer een pittig kapsel proberen. Je kan het zo apart/gek/normaal niet bedenken, goede voornemens komen in alle soorten en maten.

Voor mezelf heb ik niet echt een goed voornemen, ten eerste vergeet ik alles en ten tweede vind ik het vaak lastig dingen vol te houden. Misschien komt dit door mijn ietwat chaotische hoofd, een tienerkamer is er niets bij. 

Echter wil ik wel dat er voor mij iets verandert dit jaar, op persoonlijk gebied. Ik heb het dan niet per sé over het behalen van iets of de drang om een carriere switch te maken. Sowieso wil ik mijn angsten overwinnen maar dat is iets voor altijd.

Dit jaar wil ik een stuk liever zijn. Niet alleen naar de mensen om mij heen, maar voornamelijk naar mezelf. Ik tob al jaren met een apart zelfbeeld en het is hoog tijd om die puber onzekerheid om te zetten naar zelfacceptatie. Ik kan nu een zielig verhaal ophangen over de pesterijen en dat ik me, zoals elk vrouwmens, te dik vind maar dat houd ik voor m’n nachtelijke plafond diensten. Anyways, verandering. Niet alleen door anders te denken maar ook door anders te leven. En dit heeft niets met zelfmedelijden te maken, want dan zou ik in een zak chips rollen en huilen terwijl er chocola uit mijn mond floept. Gewoon, omdat het kan.

Ik ga dit jaar sowieso veel gezonder eten. Nou hoef ik niet echt details te geven maar ik ben in twee weken twee maal ziek geworden van dat smerige eten van de MacDonalds. En smerig is het omdat de eerste hap lekker is, maar je bij de tweede hapt je stiekem denkt of je nu een schoenzool eet of een burger. Wie heeft er nou zin in lauwe frietjes met te veel zout en een sompige burger vol ‘vet juice’. Ik in ieder geval niet meer, ondanks dat ik soms nog eventjes verlang naar een Whopper, gewoon omdat dat stukje schoenzool wel heerlijk ruikt. Maar verder dan ‘denken aan’ komt het bij mij niet meer. Het is niet omdat ik per se wil afvallen, hoewel ik het best graag zou willen (? vrouwenlogica pur sang dit). Een kleding maatje minder zou misschien mooier zijn, maar werken aan de onzekerheid is een beter doel. En ik denk dat als ik een gezonder lijf heb, ik ook een gezondere mindset krijg. In ieder geval doe ik mezelf wat goed. 

junkfood

Dus waar zeg ik allemaal nee tegen sinds deze week? Saucijzenbroodjes, tosti’s, patatjes, 12 gram suiker in de thee, warme choco met slagroom, kroketten, frikadellen, pannenkoeken, koekjes, cake, cupcakes, drop, winegums, pizza, kapsalon… en ga zo maar door.  Een moment ik begin te kwijlen op het toetsenbord. Scheiss. Oké het is lastig, maar ik ben al trots op mezelf dat ik uit keek naar een rijstewafel met een dun laagje pindakaas in plaats van mijn hoofd in een zak chips te proppen. Naast dat slechte voedsel heb ik ook de cola opgegeven, van huis uit dronk ik nauwelijks cola maar sinds ik samenwoon met een cola drinkende vriend is het er toch bij ingeslopen. Ik heb met het drinken het minste moeite, want ik drink even graag een kop thee (zonder suiker he). MAARRRRRR er is een maar, ja ja, heus wel, ik heb namelijk voor mezelf een cheatday ingelast. Dan mag ik wel iets eten van bovenstaande lijst maar met mate. En wie weet heb ik er niet eens meer zin in (who am I kidding?). En een stukje taart op een verjaardag kan geen kwaad, zolang je maar de balans er in houdt.  Ook ga ik weer beginnen met hardlopen, een insanity/blogilates lesje hier en daar mee pakken en hopen dat ik deze zomer wel in bikini durf. Want naast goed eten, moet ik ook goed werken aan het liever zijn voor mezelf en de anderen om mij heen. Gewoon iets positiever zijn, kan geen kwaad. Hoewel ik nog steeds een realist ben, daar niet van. Het leven is niet ineens bezaaid met fluffy kittens en die roze bril hoef ik echt niet op. Ik doel meer op het waarderen van kleine dingen, en dingen doen voor anderen waar door zij zich ook goed voelen. Het is tegenwoordig erg makkelijk om een ander af te zeiken en blijkbaar kost het meer moeite om iets aardigs te zeggen. En dat is best wel 2013 hoor mensen.

Ter afsluiting een cheesy motivational.

De stand van zaken op dit moment:

Ik heb gedag gezegd tegen mijn innerlijke chaoot door een agenda te kopen die zo duur was dat ik hem wel moét gebruiken. En hij wordt nog volgeschreven ook! Hierdoor kan ik mijn studie en werk plannen, waardoor ik hopelijk nooit meer een deadline mis en tegenwoordig weet wanneer tentamens zijn. 
Mijn wekelijkse fysio bezoekjes zijn weer terug, weg met de migraine. En ik heb mijn kerstcadeau van mijn moeder geïnd, namelijk een heerlijke behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Volgens mij begint het ‘lief zijn’ wel goed dit jaar.
 
Treat yo self. 

MV.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s