De ’25 food vragen’ tag

Soms waan ik mezelf een heuze keukenprinses. Ik vind het onwijs leuk om nieuwe recepten uit te proberen en te bedenken, daarnaast is het maken van koekjes en zo altijd een favoriete bezigheid geweest. Toen ik klein was maakte ik samen met mijn moeder appeltaart, en at ik natuurlijk 80% van het deeg op. Het leek me dus leuk om deze tag in te vullen, onder het genot van een smoothie ;).

 1. Wat is je favoriete ontbijt?

Soms een Breaker met proteine of een Oikos yoghurtje als ik haast heb. Griekse yoghurt (10%) met rozijnen en kaneel zorgt ook voor een goed begin van de dag, en als het echt even kan dan roomboter croissantjes met aardbeien jam.

2. Hoe drink je, je koffie?

Ik drink het liefst een cappuccino (die van Dolce Gusto!), espresso, latte macchiato of een wiener melange. Zonder koffie kan ik m’n dag niet beginnen. Soms haal ik na college een heerlijke frappe van Starbucks, maar niet te vaak.

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Telt een tosti ook als lievelingsbroodje? Zo ja: ham, kaas, kruidenboter.

4. Soep of salade?

Soep. Ik vind sla heel lekker maar vind zo’n salade met koude kip al snel vervelen.

5. Wat is jouw favoriete kookboek?

Het enige boek welke in mijn bezit is: Culy van Monique van Loon. Ik weet dat ik van meneer de sint een kookboek krijg en heb er voor kerst gevraagd.

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Dit is een mensonterende vraag. Geen idee, zou niet zonder beide kunnen. Dan maar zonder zoet, met uitzondering van drop? Nee eh..

7. Welke keuken is je favoriet?

Ik vind de Engelse keuken erg leuk! Heb verder niet een favoriet, ik vind het leuk om van alle keukens wat te kunnen maken. Maar bakken van cakes vind ik het aller leukst.

8. Favo foodfilm?

Geen enkele.

9. Wie is je grootste inspiratiebron?

Chicks love food, Foodgloss, Lekker en Simpel, Monique van Loon, Wat een studentje eet ‘s avonds, Womanistical en Uit Pauline’s keuken. Dat zijn een beetje de foodblogs die ik volg, verder vind ik de Allerhande altijd wel een leuke bron voor inspiratie.

10. Thuis koken of uit eten gaan?

Beide erg leuk. Vroeger durfde ik nooit uit eten te gaan maar daar heb ik totaal geen moeite meer mee, zelf koken vind ik heerlijk!

11. High end of Low profile?

Een goede combinatie van beide als dat kan. Ik heb een keer een slow food diner gehad (19:30 – 00:30) en dat was wel een hele toffe ervaring met 10 gangen! Maar als ik het zelf zou moeten maken, nee bedankt. Dan liever low profile, hoewel er wel uitdaging in moet zitten.

12. Wat is je lievelingsrestaurant? 

Gauchos aan de plas! De lekkerste biefstukjes e-ver.

13. Boodschappen doe ik bij…

Lidl, Albert Heijn, Coop of Jumbo. Lidl is tegenwoordig wel m’n favoriete supermarkt geworden, ze hebben vrijwel alles! En als je iets van Maggi of ander A-merk nodig hebt dan hoef je alleen voor zulke dingen naar een AH.

14. Het lekkerste dat ik ooit heb gegeten..

Was bij Fritschy (het slow food restaurant), de gerechten zijn ‘geheim’ dus ik weet echt niet hoe het heet. Maar het was gekarameliseerde appel met stukjes varkenshaas, YUM.

15. Favoriete cocktail?

Een Pornstar Deluxe van Elit of een Sex on the beach.

16. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)? 

Ik heb geen idee wie die ander is, dus dan maar met George Clooney.. wat een straf.

19. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

De Magic Bullet. Echt een onwijs fijn ding, en ik krijg er een super fout TellSell gevoel van. Maar dat ding kan smoothies maken als een baas.

20. Mijn favo snack is…

Een frikandel speciaal met ketchup en uitjes. Dear lord <3. Hier mag je me ook gewoon voor wakker maken hoor. En al helemaal in combinatie met een patatje oorlog van Waasdorp.

21. Wat zit er op jouw pizza?

Kaas, ham, champignons of eh heel slecht shoarma (met veel knoflooksaus).

22. Wat lust je echt niet?

Alles wat met vis te maken heeft, witlof, spruitjes, tuinbonen, geitenkaas, rauwe tomaat, advocado, rucola en vast nog een paar dingen die ik nu vergeet.

23. Mijn favoriete foodblog..

Heb ik een paar vragen terug al verteld haha.

24. Het gekste wat ik ooit heb gegeten..

Waren vloeibare kersen met alcohol en slagroom in een reageerbuisje, dit was bij het slowfood restaurant. Wel onwijs lekker! Verder ben ik niet zo van het exotische eten.

25. Ik kan niet leven zonder:

Tomatensoep, pure chocola met hazelnoten, frikandellen speciaal, een goede rode wijn, eigen gemaakte jam koekjes en een lekkere biefstuk

En nu heb ik honger.

Until next time,

Madelaine.

One thought on “De ’25 food vragen’ tag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s